Емоции, екстремни състезания и адреналин на „Networx Offroad 2016”

0
103
емоции, екстремни състезания

Три дни емоции, екстремни състезания и много адреналин предложи на почитателите на екстремните спортове шестото издание на състезанието „Networx Offroad”.

В състезанието, което бе част от националния шампионат на България, тази година се включиха над 60 екипажа от цялата страна.

Трасето по което преминаваха състезателите обхвана цяла Североизточна България – преминавайки през областите Русе, Силистра и Разград. Организаторите се бяха постарали да осигурят емоция не само за състезателите, но и за зрителите. Надпреварата съчета „три в едно“ – пети национален шампионат по крос кънтри, пети кръг от трофи шампионата и последен кръг за клас АТВ към шампионата на федерацията по моторни спортове.

По трасе дълго 750 километра се пуснаха състезателите от клас рали и АТВ. Само един от етапите включваше 320 километра по черни горски пътища.  Участниците в трофи шампионата преминаха 150-километрово трасе което включваше четири специални етапа. Във всеки от тях имаше стръмни изкачвания, V-образни дерета и преодоляване на скални препятствия.

След тридневна, изключително оспорвана надпревара в най-тежкия клас в кроскътри победители стана Дончо Цанев  и Ива Бонева от Казанлък със „Сузуки Витара“, които преодоляха трасето за 11 часа и 40 минути. В отворения клас трети се класира русенски екипаж – Искрен Илиев и Десислава Роева с джип „Чероки“, които преминаха по трасето за 19 часа и 40 минути.

В клас „Прототип“ първи се класираха Любен Динев  и  Милен Дечев от Стара Загора с Тойота. В клас „Модифициран“ победата спечелиха Ваньо Иванов и Любомир Димитров от Варна с „Нисан Патрул“. В клас „Стандарт“, който бе с най-много участници, победители станаха отново варненци –  Тихомир Тодоров и Деян Давидов, също с  „Нисан Патрул“. Най-бърз в клас АТВ беше Методи Павлов от Пловдив.

Това бе последното официално състезание за любителите на офроуда за тази година.