Енергийният министър: Повишението е абсолютно необходимо

3
1166

По думите му средствата, които ще донесе увеличението – около 200 млн. лв., представляват малко над една пета от дефицита, който „непрекъснато се увеличава“.

Той допълни, че акцентът оттук нататък ще бъде как да се покрие останалия дефицит до 900 млн. лв. Една от мерките е такса „задължение към обществото“, която ще добави още 200 млн. лв.

„Ние запазваме тази такса, което донякъде натоварва бизнеса, но това е според нашата стратегия, че толкова е голям дефицитът в системата, че трябва всеки участник да поеме част от тази тежест. Останалите 500 млн. ще бъдат мерки като подобряване оперативната работа на държавните дружества. Признаваме го, имаме големи проблеми там, като се започне от производителите, генераторите и се стигне до НЕК, навсякъде има възможности за подобрение и върху това ние работим“, каза енергийният министър.

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. Докато дойде Путин и да си вземе територията наречена България два пъти освободена /завладяна/ от Русия, чрез обявена война от българска страна и победена, но амнистирана като държава участник за победата над врага!

  2. Народа тръпне и друг път не видял такъв правителствен кинжал с радост се хвърля ерепетата де спасява, кьомюр няма някой си изкряска и вкочанени от студ трупове хвръкнаха завчаска, а президент, премиер и министри с радост казаха- МАШААЛА ОТЪРВАХМЕ СЕ ОТ ТАЗИ СГАН!