„Енерго про“: Разбираме хората от АОНСУ, но не можем да правим компромиси

0
Казуса „АОНСУ“

Това заявиха след запитване на Русе нюз и ТВН от „Енего про“ по повод спирането на тока на живеещите в блока. От енергоразпределителното дружество коментираха, че към момента има неплатена сметка за ток от 4300 лева. Освен това просрочено задължение, към момента текущата сметка за електроенергия на клиента възлиза на 3200 лева, чиито краен срок за плащане е изтекъл на 22 юли. Така общата дължима сума е станала 7500 лева. Електрозахранването на обекта ще бъде възстановено след заплащане на сумата от 4300 лева, но ако в срок до 29 юли 2013 година включително собственикът не заплати и останалата сума от 3200 лева, предстои повторно прекъсване на електрозахранването, предупреждават от дружеството.

От там потвърдиха, че към момента консумацията в целия блок се отчита от един електромер, независимо от това, че отделните помещения в него имат различни ползватели и това създава неудобство на хората. Факт е, че повечето от тях са коректни и си плащат изразходвания ток, но въпреки това собственикът на сградата не погасява в срок задълженията  и така дългът нараства.

Според „Енерго про“ вариантите за решаване на създалата се ситуация предполагат да се пристъпи към процедура за промяна в схемата на присъединяване на обекта и съответно жилищата в сградата да се обособят като обекти със самостоятелно измерване на електрическа енергия. Така всеки ще има отделен електромер и ще може сам да плаща изразходваната електроенергия. За да стане това е необходимо собственикът на имота или упълномощено от него лице да подаде заявление в центъра за обслужване на клиенти на компанията и съответно да заплати таксата за услугата съгласно определения ценоразпис за допълнителни услуги на „ЕНЕРГО-ПРО Мрежи“ АД. Документите, които трябва да се представят при подаване на заявлението са копие от нотариален акт, скица с обособения обект и съответното пълномощно. В 30 дневен срок, считано от датата на постъпване на заявлението, ще бъде изготвен предварителен договор или писмено становище за условията за разделяне на измерването в обекта към електроразпределителната мрежа.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук