Ентусиасти почистваха кея срещу „еко валута“

2

pochistvane_keya90Младите хора почистиха боклуците в тревните площи и боядисаха пейките в района. Като възнаграждение за труда си те получиха специална „еко валута“, срещу която ще могат да посещават ателие по йога, бойни изкуства, народни танци, фотография и рисуване, или пък ще получат отстъпки в различни магазини и заведения, подкрепящи акцията. Ателиетата ще се ръководят от доброволци и ще продължат през целия месец.

pochistvane_keya167 сдружения и организации пък са обявили, че ще „осиновят“ определени райони и ще се грижат за тях целогодишно.

Проектът „ОКей – да се погрижим за Русенския кей“ се осъществява в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г., уточни Тереза Николова, която е един от инициаторите и организаторите на проекта.

зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ако и Община Русе положи малко усилия с малко по-реална валута наистина може Русе да заприлича на Европейски град. Стотици кораби с туристи акостират на този кей. Хиляди русенци и гости на града се разхождат там. Най-големия град в България на р. Дунав няма нито плаж, нито атрактивна и уредена крайбрежна ивица.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук