„Етническа хармония” с покана да празнуваме заедно

0
81
„Етническа хармония

Над 120 талантливи деца и младежи ще се изявят на една сцена в традиционния концерт „Да празнуваме заедно”, съобщават от Фондация „Етническа хармония”.

Концертът ще бъде днес, 13 декември, от 17:30 ч. в Пленарната зала на Община Русе.

Публиката ще се наслади на различни танци, костюми, музика, лакомства, слово и светлина. Част от участниците са лауреати на международни престижни конкурси. От сцената за пореден път ще струи много настроение и различен фолклор.

Над десет танцови и музикални състава от Русе и региона ще вземат участие в концерта, като най-малките изпълнители на сцената ще са децата, в ролята на малки кукли, от детска градина „Пинокио”, а в танците и драматизациите ще се включат и татковците. Балетната школа към читалище „Захари Стоянов”, с ръководител Снежана Байчева за пореден път ще очарова публиката с професионализъм, пищни класически танци и невероятни костюми. В програмата са включени музикални, театрални и танцови изпълнения на талантливи деца от Тетово. Коледари ще въведат със сценки и музика в тайнството на Рождество Христово и ще изрекат наричания за здраве и благоденствие от сцената, за да е здрава и богата новата година. Китка песни от различни фолклорни области ще поднесат певиците от НУИ „Веселин Стоянов”.

Зрелищно ревю с изискани тоалети е един от интересните акценти в програмата на концерта „Да празнуваме заедно”. Момичетата и момчетата от Професионалната гимназия по облекло ще дефилират със специално подготвена колекция по повод Българското председателство на ЕС. Акробатично дуо, завоювало множество награди от състезания, също ще вземе участие. С весели приказни костюми и коледни песни на руски и български ще участва и вокална група „Детски свят” при СУЕЕ с ръководител Теодора Петрова.  Серджо Авакян традиционно ще поздрави публиката с най-новите песни в своя репертоар, а много екзотично настроение ще внесат и момичетата и момчетата от арменския състав „Хоменътмен”.  Разнообразен фолклор ще представят децата от музикална формация „Дунавски звуци” при дружество „Гюнеш”, които традиционно се изявяват с много желание, танци и феерия от разнообразни автентични и модерни костюми.

И тази година добрият Дядо Коледа ще подготви богата почерпка и подаръци за малки и големи.