Евреите в Русе отбелязаха Ханука

0

С тържество в хотел „Дунав Плаза“ членовете на еврейската общност в Русе отбелязаха един от най-светлите празници в еврейския календар – Ханука.

Той се чества в продължение на седем дни – тази година от залез слънце на 18 декември до нощта на 26 декември. Сред гостите на тържеството, организирано от Регионалната организация на евреите „Шалом“,  бяха областният управител на Русе Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков. Двамата запалиха съответно втората и третата свещ в ханукията. По традиция първата свещ в ханукията беше запалена от председателя на „Шалом“ в Русе Панайот Тотев.

Тържеството включваше богата културна програма. Типични еврейски песни бяха представени от Димитричка Габровска, а Дганит Ярел изпълни класически произведения на обой.

Поздравления към членовете на еврейската общност в града поднесоха Анатоли Станев и Пенчо Милков. „Нека светлината на днешния празник озари душите и сърцата на всеки един от нас, давайки ни сили да съграждаме един по-добър свят“, каза областният управител в обръщението. Той им пожела също здраве, късмет и щастие.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук