Евродепутат на Орбан бе хванат в гей-оргия

0

Унгарският евродепутат Йозеф Сайер от партията на унгарския премиер Виктор Орбан подаде оставка, след като бе хванат от полицията в Брюксел да участва в оргия с 25 мъже. Той е бил арестуван при проверка за нарушаване на противоепидемичните мерки в белгийската столица по време на частно парти. То се е провеждало на втория етаж на затворен гей-бар миналия петък, 27 ноември, близо до централния площад „Гран Плас“. Сайер се е опитал да избяга по водосточната тръба, но е бил хванат от полицията. След това се е позовал на депутатския си имунитет и е бил освободен.

В съобщението на брюкселската прокуратура се казва, че минувач е съобщил на полицията, че е видял мъж да да се спуска по водосточната тръба.

„Ръцете на мъжа бяха в кръв. Вероятно се е наранил, докато се е спускал. В раницата му са открити наркотици. Мъжът не успя да представи никакви документи за идентификация. Той бе ескортиран от полицията до мястото, където живее, където се идентифицира с дипломатически паспорт като S. J. (1961)“, пише в него.

Евродепутатът твърди, че наркотиците не били негови. Той е поведен под отговорност за нарушаване на противоепидемичните мерки. Малко след ареста си подаде оставка без обяснения.

Сайер е едно от най-разпознаваемите лица на партията на Орбан – „Фидес“. Той е известен с консервативните си възгледи и като враг на правото на хомосексуалните да сключват брак.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили