Facebook деактивира основни функции за Европа

0
facebook-messenger-instagram-whatsapp

Facebook деактивира няколко функции в своите приложения Messenger и Instagram за хората в Европа, съобщават от компанията.

Мотивировката е желанието да се увери, че потребителите спазват промяна в правилата за поверителност. От социалната мрежа уверяват, че основните опции за текстови съобщения и обаждания в Instagram и Messenger няма да бъдат засегнати.

От 21 декември приложенията за съобщения ще попадат в обхвата на правилата на ЕС, известни като директива за електронна поверителност.

Facebook реши да изключи няколко интерактивни опции и да предложи само основна услуга за съобщения. Анкетите за групов чат в Messenger и запазването на снимки са сред липсващите услуги. Възможността за задаване на псевдоними за приятели в Messenger също ще бъде деактивирана.

Любимите на всички филтри за лице с добавена реалност чрез директно съобщение в Instagram също са изключени в Европа.

От Facebook заявяват, че не са публикувал списък на всички функции, които преустановява в Европа, тъй като бързо ще активира тези, за които е уверен, че спазва правилата.

Инструментите ще бъдат деактивирани за потребители в цяла Европа на етапи, така че някои хора може да открият, че все още могат да ги използват още няколко дни.