„Файненшъл Таймс“ обяви Русе за най-обещаваща инвестиционна дестинация в Европа

0

Русе е начело в две класации – за малки градове и за малки градове и региони в престижната класация за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа на fDi Magazine – издание на „Файненшъл Таймс“.

Регионът е на челна позиция в категориите за „Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите“, с население по-малко от 1,5 милиона жители и за малки градове.

В ТОП 10 на класацията по региони място намират още: 2. Бургас, 3. Пловдив, 4. Стара Загора, 5. Каунас (Литва), 6. Скопие (Северна Македония), 7. Сату Маре (Румъния), 8. Ниш (Сърбия), 9. Питещи (Румъния), 10. Крайова (Румъния).

В класацията на малките градове след Русе са: 2. Бургас, 3. Карагуевац (Сърбия), 4. Пловдив, 5. Орадеа (Румъния), 6. Суботица (Сърбия), 7. Област София, 8. Варна, 9. Стрем (Сърбия), 10. Вилнюс (Литва).

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2020/21, изданието fDi Intelligence на Файненшъл таймс използва данни, събрани чрез специалните ѝ онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

Събраната информация за 489 дестинации – 301 града, 150 региона, 38 местни производствени консорциума – е разпределена в пет отделни категории: Икономически потенциал, Работна среда, Ефективност на разходите, Инфраструктура и Бизнес среда.

Всеки участник може да получи максимум 10 точки за всяка категория данни, чиято тежест е допълнително определяна от екипа на fDi Intelligence, за да отговаря на търсените критерии за всяка подкатегория на класацията Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19. Церемонията по награждаването ще се проведе на 13 март 2018, както всяка година, в Кан, Франция.

Пълната класация можете да видите ТУК

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили