Феновете на „Дунав“ протестираха срещу забавената реконструкции на стадиона

0
Феновете на „Дунав“ протестираха

Феновете на „Дунав“ протестираха пред един от входовете на Градския стадион в града.

Причина за недоволството им е, че въпреки нееднократните обещания, ремонтът на съоръжението все още не е приключил и русенският тим е принуден да „домакинства“ на 60 км от родния си град – в Разград.

„Докато теренът не позеленее с обещаната настилка и лампите над него не светнат, всеки обещан краен срок приемаме за нелепа първоаприлска шега. Последната такава гласи, че в понеделник настилката ще е в Русе. До края на месеца ще е положена, ще е монтирано и осветлението и преди края на май „Дунав“ ще играе в Русе. Така обеща фирмата – изпълнител. Какво обаче се случва – освен всичко това, тази трева трябва да „хване“, трябва да мине и обществена поръчка за избор на фирма, която ще изготви технически паспорт, за да бъде въведен в експлоатация стадиона. Не вярваме, че преди май месец това може да се случи“, категоричен бе председателят на централния клуб на привържениците на Дунав – „Дунав завинаги“.

„Искаме ясни отговори на два прости въпроса – „Кой е виновен за забавения ремонт на стадиона?“ и „Кой и по какъв начин ще гарантира качеството на извършвания ремонт?“. Настояваме за ясни и точни ангажименти. За целта предстои да организираме среща с представители на Община Русе, която е собственик на стадиона. След изборите ще настояваме за конкретни ангажименти и от всички депутати. От Министерството на младежта и спорта ще искаме конкретни факти и имена за всичко, което се е случило и не се е случило и защо така се е случило и не се е случило на Градския стадион“, каза още Кючуков.