Ферма за яйца от Русе се включва в национална благотворителна кампания

0

Ферма за яйца от Русе с национална благотворителна кампания

Фермата за отглеждане на кокошки и производството на яйца с бази в с. Бъзовец, гр. Две могили, на птицевъда Йордан Йорданов, е една от шестте български ферми, която се включва в сдружението Български обединени птицевъди (БОП). Всички те целят да променят изцяло модела, по който се предлагат яйцата в България, за да подобрят значително качеството им, чрез скъсяване на веригата на доставка и осигурявайки най-пряк и бърз път от фермите до магазина.

Фермата се включва и в Националната кампания на Български обединени птицевъди и фондация „Искам бебе“ в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми „БОРАК – ГЕРОИ ЗА ЖИВОТ“. В рамките на инициативата БОП се ангажира да дарява по 1 стотинка от продажбата на всяко яйце под марката „Борак“, в опаковки от 6 и 10 броя, в подкрепа на всички действащи инициативи на Фондация „Искам бебе“. Очакваните дневни дарения, при минимална продажба на 30 000 яйца на ден, са в размер на 300 лв. на ден, месечно приблизителната сумата би била около 9 000 лв., а прогнозната годишна –  около 108 000 лв.

Фермата развива своята дейност от над 20 години, отглежда 13 000 кокошки и произвежда около 12 000 яйца дневно. Тя разполага със собствен фуражен цех, с което изцяло контролира процеса по изхранване на животните, както и собствени зърнени площи и помещения за отглеждане на кокошките от първия ден след излюпване. През годините се е доказала като производител с добра репутация, следвайки високи стандарти за качество и опазване на околната среда. Това са и част от ценностите, които сплотяват шестте семейни ферми в Български обединени птицевъди. Те извеждат работата си в кауза, целяща да създаде повече стойност за всяко яйце, да осигури по-добра перспектива за българските семейни ферми и повиши информираността за значението и ползите от консумацията на яйцата.

Скоро яйцата „Борак“ ще могат да бъдат намерени и в магазинната мрежа в Русе и региона.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук