Фигури на Кирил и Методий вече има в Алеята на будителите в Караманово

0

С нови фигури беше допълнена Алеята на будителите в Караманово, съобщиха от община Ценово.

В навечерието на 24 май, атракцията, в която има и копия на Васил Левски, Христо Ботев и Иван Вазов, е обогатена и с фигури на Кирил и Методий, както и на Алеко Константинов.

„Алеко е свързан много тясно с нашия край. Заслужена почит и уважение трябва да отдадем и на светите братя. В бъдеще алеята ще продължи да се обогатява с нови фигури“, казва секретарят на настоятелството на местното читалище Петя Герасимова.

От ръководството на народно читалище „Светлина“ добавиха, че се обмисля идеята достойното си място там да заемат и фигури на Паисий Хилендарски, Любен Каравелов и Бачо Киро.

От общината коментират, че през последните месеци Алеята на будителите в центъра на Караманово се е превърнала в своеобразна атракция за местното население и за гостите на селото. Децата от детска градина „Радост“ са били сред първите посетители, които са си направили снимки до новите фигури. Представили са и буквите от българската азбука със стихове и песни, посветени на един от най-светлите български празници. В открит урок по роден край те са разказали и за забележителностите, обичаите и традициите на местното население.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук