Финалът на Лига Европа ще се играе, въпреки трагедията в Манчестър

0
29
Финалът в Лига Европа ще се играе

Финалът в Лига Европа между “Манчестър Юнайтед” и “Аякс” ще се играе по план в сряда вечер въпреки терористичната атака в Манчестър.

Това съобщиха от европейската футболна централа.

“Към момента няма конкретни разузнавателни данни, които да сочат, че финалът на Лига Европа може да се превърне в цел на терористични атаки. УЕФА работи в тясно сътрудничество с местните власти и с шведската федерация в продължение на последните месеци, а рискът от тероризъм бе взет под внимание от самото начало на проекта. Освен това след атентатите в Стокхолм миналата година бяха въведени допълнителни мерки за сигурност. Призоваваме феновете да стигнат до стадиона възможно най-рано, тъй като предстоят щателни проверки на входовете”, се посочва в изявлението на централата.

Пресконференцията преди сблъсъка с “Аякс”, планирана за тази вечер, бе отменена. “Решението е заради трагичните събития в Манчестър и ефекта, които не оказаха върху всички в клуба”, гласи изявлението на “червените дяволи”.

Футболистите на Жозе Моуриньо тренираха нормално в Карингтън, преди да излетят за Швеция. Заниманието започна с минута мълчание. Уейн Рууни, Пол Погба и останалите играчи застанаха в кръг и сведоха глави в памет на жертвите.