Фойерверките – стрес за домашните любимци

0

Фойерверките по празниците са изключителен стрес за домашните любимци, напомнят от „Четири лапи“

Нова година за хората е нов стрес за животните. Декември е месецът, в който улиците на България се превръщат в критични точки – зарята и пиратките, които се чуват от всеки ъгъл, представляват сериозна опасност за всички животни, напомнят от Фондация „Четири лапи“. Звуците от гърмежи, които продължават с часове наред в новогодишната нощ, представляват неизбежна опасност с неясен характер за домашните, бездомните и дивите животни. Те не знаят от къде идва шумът и какво означава, нито как и дали ще могат да се спасят от него. Съвсем естествено – изпадат в неконтролируема паника, разказват от организацията.

За поредна година „Четири лапи“ започва кампания, в която призовава да не се използват фойерверки и пиратки по време на коледните и новогодишните празници.

С послания към любителите на пиротехниката излизат десетки инфлуенсъри и популярни личности. Кампанията има за цел с добронамерен и приятелски тон да сподели за проблема с хората, които не са го преживели лично и може би не се замислят за директните последици от действията си.

За да предпазим домашните си любимци, „Четири лапи“ призовава всички да посрещнат предстоящите празници без заря или пиратки и предлага алтернативни и също толкова атрактивни методи за празнуване – бенгалски огън, шампанско, сапунени мехурчета, лазерни лъчове и летящи фенери. Кампанията и тази година има телевизионен клип, в който звучат гласът на певицата Белослава и музиката на ALI абсолютно безвъзмездно.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук