„Фолксваген Пасат“ стана автомобил на годината в Европа

0

Това стана известно в навечерието на откриването на автосалона в Женева. До финала стигнаха седем коли – „БМВ 2 Актив турър“, „Ситроен С4 Кактус“, „Форд Мондео“, „Мерцедес“ С-класа, „Нисан Кашкай“, „Рено Туинго“ и „Фолксваген Пасат“.
В крайна сметка спечели с „Пасат“ с 340 точки. С почти 100 точки изоставане „Ситроен Кактус“ е втори (248). Бронзът е за „Мерцедес С-класа“ с 223 точки. В подреждането следват „Форд Мондео“ (203), „Нисан Кашкай“ (160), БМВ Серия 2 Актив Турър (154) и „Рено Туинго“ (120). За разлика от предишните години сред финалистите сега нямаше нито един електромобил, дори хибрид.
Модел на „Фолксваген“ за последно беше избран за автомобил на година в Европа през 2013 година. Тогава триумфира „Голф“, също с огромна преднина.
Конкурсът „Автомобил на годината“ води началото си от 1964 г. В момента класирането се определя от гласовете на 58 пишещи за автомобили журналисти от 22 европейски страни. Преди да гласуват, членовете на журито тестват всички модели на специално подготвена писта. Основните критерии при избора са иновации, качество, съотношение цена/качества и дизайн.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук