Фондация дари 300 маски на Онкодипсансера в Русе

0
139
Живееща в САЩ жена

300 предпазни маски получиха пациентите на Комплексния онкологичен център в Русе. Дарението е от екипа на Фондация “Една от 8” в лицето на Нана Гладуиш.

Поводът за инициативата е въведеното от Министерството на здравеопазването извънредно положение заради разпространението на коронавирус в страната. Още днес маските ще бъдат раздадени на болнолежащите в онкодиспансера. Целта е те да бъдат защитени при евентуален контакт със заразен човек. Ръководството на лечебното заведение изказва своите искрени благодарности на екипа на Нана Гладуиш.

Това не е първият благороден жест от страна на фондацията „Една от 8“, припомнят от лечебното заведение. През 2017 година Нана Гладуиш гостува в КОЦ-РУСЕ, за да се срещне с онкоболни пациенти и да им вдъхне кураж в борбата с раковите заболявания. Тогава тя разказа личната си история пред цялата аудитория, а след това отговаряше на въпроси от залата. Няколко месеца по-късно русенският онкодиспансер посрещна Розовия кемпер на фондацията, когато на пациентите бяха раздадени тюрбани.

„Нека повече хора отворят сърцата си в днешните трудни времена и бъдат съпричастни с болката на другия“, призова д-р Кожухаров.