Футболните национали с добър жребий за Лигата на Нациите

0
382
Тази вечер

Футболните национали изтеглиха „късата клечка“ на жребия за плейофната фаза на турнира Лигата на Нациите, който дава път и към Евро 2020.

„Лъвовете“ се паднаха в значително по-благоприятния поток А, където нашият съперник ще бъде Унгария. Заради по-високия ни ранкинг, ще бъдем домакини в полуфинала на 26 март. Жребият отреди, че ако преодолеем унгарците, ще сме домакини и на евентуалния финал с победителя от мача между Исландия и Румъния на 31 март.

България се представи много слабо в квалификациите за европейското и зае предпоследното място в групата си след една победа от осем мача. Промененият правилник и добрите резултати от Лигата на нациите осигуриха втора възможност на отбора да стигне до европейското.

Унгарците имаха възможност да се класират за европейското до последния кръг от квалификациите, но загубиха от Уелс като гост. Отборът остана четвърти след четири победи в група с Хърватия, Уелс, Словакия и Азербайджан.

Европейското първенство по футбол за пръв път ще се проведе из целия континент. Домакини ще са 12 града в 12 държави, като това се прави по случай 60-ата годишнина от европейските финали.

До момента 20 отбора заслужиха място на Евро 2020. Другите четири ще бъдат определени след плейофите.