Г. Божков: Очаквано труден жребий, тежки пътувания

0

Това, от което съм най-недоволен, че отново ни се паднаха доста отдалечени географски съперници. Пътуванията ще трябва да бъдат със самолет, което допълнително ще утежни бюджета ни“. Това бе първата реакция на наставника на „Дунав 8806“ Георги Божков по повод изтегления днес жребий на втория по сила европейски турнир. Както „Русе нюз“ вече съобщи, съперници на русенския тим в групата ще бъдат „Чеваката“ от руския град Вологда, турския „Мерсин Буюкшехир“ и шведския „Ньоркьопинг Долфинс“.

„За класата на съперниците ни нещата са ясни – и Мерсин, и Чеваката (Вологда) са с огромни бюджети, и сериозни традиции в Еврокъп турнира. Тепърва ще разучаваме съперниците, защото селекцията им все още не е ясна. Все още не мисля за спортно техническата страна, тепърва ще ги разузнаваме, ще се запознаем с тяхната селекция. В момента мислим как да покрием финансово пътуванията и как да ги организираме. Като цяло, предпочитахме по-близки дестинации“, заключи наставникът на Дунав.

Макар че получи покана за участие в Евролигата, „Дунав 8806“ я отклони, тъй като финансово това е непосилно за клуба и предпочете ФИБА Еурокъп. Групите от Еврокъп са седем от по четири отбора. Най-добрите два от всяка група и двата най-добри трети от всички групи ще продължат към осминафиналите.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук