Гърция няма да иска сертификат за ваксина от туристите

0
Unsplash

За почивка в Гърция това лято няма да се изисква сертификат за ваксиниране, съобщи БНР като цитира министъра на туризма Харис Теохарис.

„Гърция няма да изисква сертификат за ваксинация, като задължително условие за влизане на туристи“, заяви Теохарис. Желаещите да влязат в Гърция, които не са ваксинирани, ще се тестват на границата с бързи тестове. А тези, които са ваксинирани ще влизат свободно, уточни министърът.

В гръцкия туристически бранш има оптимизъм, че настоящата година ще е много по-добра от миналата. От Туристическата камара съобщават, че все още нямат резервации за сезона, защото туристите се въздържат от резервиране на почивки месеци предварително. Очакват туристите да започнат  резервации около април, когато се изясни ситуацията с вируса.

До 21 януари е в сила задължителна седемдневна карантина за влизащите в Гърция, която се очаква да отпадне за идващите от страни с нисък праг на заразяемост. Не се отменя засега изискването за представяне на отрицателен тест за коронавирус и адресна регистрация.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили