ГЕРБ и Патриотите се договориха за кабинет “Борисов 3”

0
17
ГЕРБ и Патриотите

Бойко Борисов ще е премиер, а правителството ще е с ясен мандат от 4 години. За това се разбраха ГЕРБ и Обединените патриоти на първата си официална среща, която се проведе в НС.

„С Патриотите имаме 122 депутати – предостатъчно за коалиция. Моето изискване към тях е да влязат реално с участие в кабинета”, каза след срещата Борисов. По думите му има вероятност да се подпише коалиционно споразумение с всяка една от партиите в коалицията „Обединените патриоти”, „за да не се получи като при Реформаторския блок, които ту бяха в управлението, ту в опозиция“.

По думите му, няма да има нова тройна коалиция и няма да се кани Веселин Марешки на преговори за съставяне на правителство. “До този момент за министерства, освен за министър-председател, не сме говорили”, каза още Борисов и допълни, че ако ГЕРБ не успее да състави правителство, никоя от останалите парламентарни сили няма да успее.

Лидерът на ГЕРБ добави, че до момента Патриотите не са имали конкретни изисквания за брой министерства и министерски назначения.

Следващата среща ще бъде до края на седмицата. В следващите няколко дни експертите в двете партии ще работят по предизборните програми така, че да съставят една обща управленска програма“, допълни Делян Добрев.