ГЕРБ избира измежду 4 кандидата си за президент

0
24
Премиер, излъчен от РБ

Най-вероятно кандидатът на ГЕРБ за президент на страната ще бъде избран измежду  Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов.

Това каза пред Би Ти Ви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който е и председател на изборния щаб на партията. По думите му, вероятността кандидатът на управляващите, чието име трябва да бъде обявено в неделя, у октомври, е „99 процента“.

„Ако започнем с Цецка Цачева, нека да припомня, че това е първата жена, председател на Народното събрание. Изключително добър оратор, изключително добре се вписва в тази сложна политическа ситуация, която имаме в последните няколко парламента“, каза Цветанов.

Той определи Йорданка Фандъкова като най-уважаваният политик към настоящият момент, с изключително голяма отговорност към политиките, които се реализират в София и подобряването на средата за живеене.

Томислав Дончев – първо кмет на Габрово и човекът, който се занимаваше с еврофондовете. Също един доказан професионалисти, човекът, който даде възможност да разблокираме и да запълним този дефицит, който ни остави Станишев и Орешарски.

Димитър Николов пък е човекът, който преобрази Бургас след едно дълго управление на БСП”, посочи Цветанов.

По думите му професионалните качества на четиримата ги прави подходящи кандидати за президент от ГЕРБ.