ГЕРБ, „Продължаваме Промяната“ и ДПС се отзоваха на поканата на БСП

0

ГЕРБ, „Продължаваме Промяната“ и ДПС се отзоваха на поканата за среща на БСП за разговор за доходите на хората, цените, инфлацията и макрорамката на бюджет 2023 година.

В сградата на парламента беше и лидерът на „Български възход“ Стефан Янев, който е провел среща с работодателите, но той отказа да участва в срещата, инициирана от БСП с мотив, че тези решения трябва да се взимат от вече действащо Народно събрание.

Със същия мотив на срещата са отказали да дойдат и „Демократична България“, и партия „Възраждане“.

Служебният министър на финансите Росица Велкова ще бъде поканена този петък в парламента, за да представи финансовото положение на страната и плановете на кабинета за бюджет 2023. Това стана ясно след продължилата близо 2 часа среща между БСП, ГЕРБ, ДПС и ПП, посветена на финансовата рамка и помощите за бита и бизнеса.

Нинова смята, че има подкрепа за увеличение на минималната работна заплата и продължаването на досегашната подкрепа. Няма обаче за тавана на цените. „Понятието енергийна бедност мисля е ок за всички и да работим по две тарифи. Като че ли имаше разбиране да се компенсира подкрепата за бизнеса с изземва е на свръх печалбите на енергийните дружества, но към държавните, както беше до сега, да се прибавят и частните“, обобщи тя.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук