ГЕРБ против компенсациите за неприето в детско заведение дете

0

Това заявиха пред журналисти в Русе народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова.  Предложението трябва да се гласува в парламента до края на тази седмица.

Това е безразборно даване на пари, категорична бе Светлана Ангелова, която беше зам.-председател на социалната комисия в 41-ия парламент. Според нея, изплащането на подобни компенсации ще натовари допълнително общините, тъй като разходите за тях ще легнат върху общинските бюджети. Освен това, по думите й, не е ясно кой ще контролира даването на парите, нито пък това как родителите ще ги изразходват и какво ще направят за обучението и социализацията на децата си. Ангелова изрази надежда, че колегите в зала ще бъдат разумни и няма да подкрепят предложението.

Във връзка с това е поискана справка  на какъв етап е строителството на детската градина в квартал „Дружба”, за която в края на мандата на правителството на ГЕРБ бяха отпуснати 2 милиона лева за строеж. С част от сумата трябваше да бъдат направени две нови групи в детска градина „Радост”.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук