ГЕРБ против намаляване на пенсионната възраст

1

Това каза пред журналисти в Русе депутатът Светлана Ангелова, която в 41-ия парламент беше зам.-председател на социалната комисия.

„Няма държава в света, която да е направила крачка назад, след като веднъж е вдигнала пенсионната възраст, аргументира се Ангелова, допълни, че страната ни е критикувана от Европейския съюз заради ранното пенсиониране и факта, че възрастта не е еднаква за мъжете и жените.

По думите й, ако се стигне до промяна на пенсионната възраст, това ще бъде грубо нарушение, тъй като страната ни е с голяма демографска криза.

„Пенсионната система издъхва, а фондът е с дефицит от два милиарда лева“, каза още Ангелова. Тя допълни, че пенсиите се изплащат с пари от държавния бюджет, а не от постъпленията от осигуровки. Именно за това от ГЕРБ се надяват, здравият разум да надделее и да не се стига до промяна на пенсионната възраст. Що се касае до младежката безработица, по оперативните програми имало достатъчно възможности за тях.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Малко факти от http://en.wikipedia.org/wiki/Retirement
    Всеки може да види цялата статистика, но ще дам пример:Франция ранно пенсиониране на 62, нормално на 65(ще се увеличи на 67), но забележете реално работещи от 55г до 59г – 51%, работещи от 60г до 64г – 12%. Едва 12%. Какво доказва това.Че хората над 60 рядко работят.В някой държави този процен е малко по-висок, но мисля че схванахте мисълта ми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук