ГЕРБ-СДС: Борба с инфлацията, пазара на горива и сигурността на гражданите са основните приоритети

0

Борбата с инфлацията, пазара на горива и сигурността на гражданите са основните приоритети и дневният ред на Народното събрание трябва да се съобразява с тях.

Това каза на среща с журналисти в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която е депутат от Русенския избирателен район. В срещата участва и колегата и от СДС Драгомир Драганов.

По думите на Атанасова, тези три приоритета ще бъдат и сред темите, на утрешната среща с „Продължаваме промяната”.

„Популизмът не бива да взема връх в политическите разговори, а когато се носи отговорност за държава, трябва повече да се мисли по кои допирни точки можем да се обединим и заедно да носим тежестта, а не отново някой да опитва чрез популизъм и послания, насочени към обществото, които категорично са предизборни, да трупа позитив за собствената си политическа партия. Политически отговорното поведение изисква диалог, а не демонстрация на политическо его“, каза Атанасова. И тя, и колегата й Драгомир Дамянов бяха категорични, че заявката за 3 процента дефицит при близо 7 процента в настоящия момент е категорично неизпълнима.

„На практика този 3 процента дефицит е невъзможен и 5 бивши министри на финансите го подкрепиха с ясни и публични разчети, аргументира се Атанасова.

„Без решение на политическата криза, в която се намираме в момента, няма как да се решат всички други въпроси, свързани с бюджета и важните теми от деня, е становището на Драгомир Драганов. По отношение на Русе той смята, че влизането на България в Шенген е по-вероятно да разтовари трафика на Дунав мост, отколкото така дълго чаканата магистрала.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук