ГЕРБ се „бетонира“ и с назначения в горските и ловни стопанства в Делиормана

0
Бойко Борисов и Бейзат Яхя, Снимка: TV1

В последния ден на миналата седмица – 16 април, веднага след като новите депутати положиха клетва, а Бойко Борисов депозира оставката на правителството си, земеделския министър Десислава Танева е издала поредица от заповеди, с които е „бетонирала“ на постовете им двама от членове на Управителния съвет и оперативното ръководство на едно от най-големите горски стопанства в страната – Североизточното държавно предприятие, съобщава изданието „За истината“.

Предприятието, в чиито активи влизат горите и ловните стопанства в 4 области – Варна, Шумен, Добрич и Търговище, е управлявано от Бейзат Яхя – бизнесмен и политик, който е сред хората от т.нар. „вътрешен кръг“ в обкръжението на Бойко Борисов, твърдят източници местните структури на ГЕРБ.

Само за един ден с шест последователни заповеди Десислава Танева най-напред е освободила, а след това отново е назначава за нов 5-годишен мандат целия досегашен Управителен съвет на Североизточното държавно предприятие.

Нинова: Новите партии обслужиха задкулисието

Мястото си на председател на Управителния съвет за срок от пет години запазва Бейзат Яхя. Освен това той запазва и функциите си на представител на държавата в съвета. За директор и втори представител на държавата е преназначен Веселин Нинов, който оперативно ръководеше предприятието и досега.

Третият член на Управителния съвет на Североизточното държавно предприятие е Андрей Неделчев, който сменя на тази позиция досегашния член на УС Момчил Йондров.

Това са поредните назначения след оставката на правителството. Преди дни лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че е започнало „бетониране“ в енергетиката чрез преназначаване на управителни съвети. В четвъртък тя каза, че същият процес тече и в множество болници. Според Нинова парламентът е пропуснал момента да наложи мораториум върху назначенията. Такъв бе гласуван, но едва след като те бяха факт.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили