ГЕРБ ще върне мандата, но ще представи кабинет (видео)

0

ГЕРБ ще върнат управленския мандат, който ще им връчи президентът Румен Радев. Това е решила партията, обяви лидерът й Бойко Борисов. Преди това обаче бившите управляващи ще покажат състав на кабинет начело с Даниел Митов.

Борисов обясни, че в искат да стоят далече от всичко, което се случва в политиката в момента. Изявлението му бе дадено в деня, в който парламентът трябваше да гласува предложеното от „Има такъв народ“ правителство. Точката обаче изобщо не бе включена в дневния ред.

Преди това лидерът на формацията Слави Трифонов каза, че ще оттегли кабинета, защото няма шанс съставът да получи подкрепа. От „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“ казаха, че няма да гласуват за правителството на Трифонов.

Борисов коментира, че още преди месеци е казал, че шоуменът не иска да направи кабинет. Той обвини служебното правителство в провал в почти всички сфери. Бившият премиер обясни, че единственото, което е трябвало да направят по отношение на коронавируса, било да поддържат високи нива на ваксинация. Служебните управляващи обаче не се справили и с това.