ГЕРБ скочи срещу уволненията в НАП и Агенция „Митници“

0

ГЕРБ с мигновена реакция след смяната на шефовете в НАП и Агенция „Митници“. На пресконференция от партията заявиха, че са притеснени заради кадровите промени през последните часове. Те се противопоставят на служебните министри и заявиха, че работата им е да организират изборите на 11 юли и да стабилизират държавата в политическата криза, в която се намира.

От ГЕРБ не разбират причините за уволненията

Бившият финансов министър Кирил Ананиев обяви, че докато е бил служебен министър в кабинета на Огнян Герджиков, също от президента Румен Радев, е бил помолен да смени шефовете на НАП и Агенция „Митници“, но не го е направил.

Това обаче е преди грандиозния гаф с „теча“ на данни от НАП.

Ананиев обясни, че Галя Димитрова е директор на НАП от четири години и намира фактът, че агенцията се е справила добре с пандемията за достатъчен да оправдае службата й. Не коментира изтичането на данните на милиони българи, за което на 11 май има решение на ВАС, че от агенцията по приходите са проявили неправомерно бездействие по отношение на защитата на личните данни.

„Желанието на президента да уволня двамата директори доведоха до силно напрежение в работата им. Не трябва да допускаме това напрежение и сега„, заяви бившият финансов министър.

От там даже смятат, че в тези две агенции е имало добри резултати през годините. Те поставиха и други въпроси относно новите назначения. Намекнаха за връзка между служебния кабинет и Васил Божков.

„Финансовият министър трябва да отговори на въпроса кой му подаде кандидатурата за новия шеф на НАП. Бил ли е той в Дубай през последните години? Живял ли е там? Кой вкара в МВР учредителка на партията на Васил Божков? Изглежда има нов коалиционен партньор там и той на предните избори взе 3%, на следващите може да вземе и повече”, смята Тома Биков.

Метла: Уволниха шефката на НАП, шампион по културизъм заема поста /ОБНОВЕНА/

От партията се заканиха, че през следващите два месеца стриктно ще следят работата на НАП и Агенция „Митници“, за да проверят дали смяната на директорите ще доведе до положителен резултат.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили