ГЕРБ управляват на инат

0

„ГЕРБ управлява на инат, с голяма омраза не само към протестиращите, но очевидно и към голяма част от обществото, което подкрепя протестите.“ Това мнение изрази в предаването „Преди всички“ политологът Иво Инджов.

Според него политическият език в лицето на ръководни кадри на ГЕРБ като Борисов, Караянчева и Сачева се връща като бумеранг към тази политическа сила, а това все повече дразни и възмущава хората, защото отвъд протеста срещу корупцията конфликтът вече е социокултурен – „разбиране за другия, общуване с другия, отношение към другия“.

 

Не е необходимо всеки ден да има по 10-20 хиляди души на улицата, защото протестът вече промени не само дневния ред на България, а и вкара България във фокуса на световните медии и на европейските институции. Ако ГЕРБ изкара до редовните избори, той ще излезе от тях с много по-малко проценти, отколкото ако сега подадат оставка“, коментира Инджов пред БНР.

Голяма промяна в БСП няма да има, няма да се случи очакваната ценностна промяна. Партията ще продължи да води яростни битки с ГЕРБ, без да е наясно със самата себе си каква партия е, заяви Инджов след конгреса на БСП през уикенда.

Според политолога, БСП на Нинова, има шанс да победи ГЕРБ, макар и с малко.

Има шансове БСП на Нинова да победи ГЕРБ, макар и с малко, смята Инджов.

Тойе на менние, че „в национален мащаб трябва да отчитаме ефекта от продължаващата политическа агония – колкото повече се бавят изборите, толкова повече ще отслабват позициите на ГЕРБ. Мълчаливото мнозинство, което подкрепя протестите, ще се ядоса още повече. Освен това, ако има по-висока избирателна активност, а най-вероятно ще има, тя ще бъде насочена също срещу ГЕРБ“, отбеляза Иво Инджов.

Тезата му относно партията на Цветан Цветанов  „Републиканци за България“ е, че тази формация със сигурност ще подрине електорално ГЕРБ и ще откъсне „поне няколко процента“, но „силите на „Републиканци за България“ няма да стигнат за влизане в парламента, но ще отслабят допълнително ГЕРБ„.

Снимка: БНР

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили