ГЕРБ в Русе – „3 в 1“ и един от трима

5

Това показва настройката на местните партийни организации ден преди от партията на Бойко Борисов да оповестят листите за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Интригата в 19-ти Русенски избирателен район е единствено в това, кой ще бъде водач на листата, тай като почти сигурно е, че Нунев, Атанасова и Ангелова са „бетонирани“ за първите три места, които в Русе със сигурност ще им дадат място в 43-ия парламент.

Според преобладаващата част от „редовите“ партийни членове, първото място в листата най-подхожда за областния координатор Пламен Нунев, който вече два пъти води листите на ГЕРБ в 19 МИР. В подкрепа на тезата си те посочват от една страна всеотдайността, с която се е посветил на партийното строителство и „поддържане на тонуса“ на местните партийни организации, както и фактът, че е член на върховния орган на ГЕРБ още от първия си мандат като депутат, и то с ресор организационни въпроси. В първия си мандат Нунев бе мажоритарно избран за народен представител, с което доказа, че е популярен сред електората на партията. Областният лидер на ГЕРБ и сега не спира обиколките си в региона, среща се с хората по селата и всяка седмица прави приемна за граждани.

Като негов най-сериозен конкурент за първото място в листата се посочва бившият здравен министър Десислава Атанасова. „Тежката артилерия“, както преди време лидерът на партията Бойко Борисов титулува Атанасова, се сочи като една от успешните и активни дами в партията, заедно с Лиляна Павлова, Десислава Танева.

В подкрепа на тезата си поддръжниците на Атанасова посочват и зачестилите напоследък медийни изяви „на национално ниво“, което според някои политически анализатори е почти сигурен признак, че бившият здравен министър се е прицелил в първото място в бюлетината. По кулоарна информация от БСП, в червената централа вече готвели „опорни точки“ за водача на местната листа проф. Христо Белоев за евентуални диспути с Атанасова.

Не са за подценяване шансовете и на колежката й Светлана Ангелова. Нейната сила е социалната политика, тъй като в биографията й важно място заемат годините като директор на дирекция „Социално подпомагане” в Русе. В 42-ия парламент Ангелова беше зам.-председател на социалната комисия, където си спечели име на добър професионалист и уважението на колегите. Заедно с Нунев и тя посвещава немалко от времето си на местните партийни организации, където се ползва с добро име и авторитет.

Най-оспорвана ще бъде борбата за позициите след третото място в листата, тъй като ГЕРБ в Русе ще се бори да вкара минимум четирима депутати. Освен старите имена в кандидат-депутатската листа се очаква да се появят и нови лица: зам.-кметът Свилен Иванов, бившият областен управител Стефко Бурджиев, Павел Цветков от младежката организация на ГЕРБ и др.

5 КОМЕНТАРИ

  1. според мен не е педно да се нарича Д.Атанасова пикла.
    кажете нещо за листата на соцкомунистите.

  2. tmtnt, това, че в другите листи има подобни на тая, не значи, че тя е не е такава.

  3. Грежка! Голяма грешка са Пламен Нунев и Свилен Иванов! Първия за два мандата се изказал само веднъж,а втория е още недоказана личност.