ГЕРБ внесе жалба в РИК срещу „Паметната плоча“

1

 

Сигналът е срещу ВМРО и е внесен от ГЕРБ. Според хората на Бойко Борисов, на 16 април, при откриването на кампанията си политическа партия ВМРО по неприемлив начин е нарушила Изборния кодекс. Според текста в жалбата, на агитационен материал, наречен „Паметна плоча”, закачен на оградата на Доходно здание, в който призовават да се гласува за номер 18, липсвало задължителното изречение, че „купуването и продаването на гласове е престъпление”. Освен това, агитационният материал не е бил поставен на определеното  за тази цел място. Като допълнение Въпросната паметна плоча накърнявала добрите нрави.

Дори предположението, че това е наистина някаква паметна плоча, то същата е поставена без всякакво разрешение и в нарушение на наредбите на Община Русе.

Предвид изложеното, след като се запознаете с доказателствата, моля, да вземете решение материалите, поставени в нарушение на закона, да бъдат премахнати. Моля да вземете решение, в което да обърнете внимание на ръководството на ВМРО да съблюдава и изпълнява ИК така, както се изпълнява от всички партии и коалиции“, пише още в жалбата на ГЕРБ.

До края на днешния ден или най-късно утре сутринта РИК ще излезе със становище, уточниха от комисията.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук