Германия ни връща убиеца на Вики в сряда

0
510
или в събота

Най-вероятно Северин, който е обвинен в убийството на журналистката Виктория Маринова, ще бъде докаран в България в сряда.

Както ТВН вече съобщи, съдът в германския окръг Целе разреши екстрадирането на 21-годишния Северин Красимиров. Той ще бъде докаран с полет от Хамбург, ескортиран от немска съдебна охрана. Очаква се това да стане в сряда вечерта. След като бъде предаден на българските власти, отново с конвой той трябва да бъде отведен до ареста в Русе. Ще му бъде предявено обвинение от Русенската окръжна прокуратура, след което, най-вероятно в петък, ще бъде изправен пред Окръжния съд в Русе, който да определи постоянна мярка за неотклонение.

Пред съда в Щаде, 21-годишният Северин призна, че е убил, но не и че е изнасилил Виктория. Тези признания обаче нямат процесуална стойност по българския НПК и трябва да бъдат потвърдени и пред българските разследващи. По първоначална информация, на Северин ще бъдат повдигнати две обвинения – за изнасилване и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин. Това трябва да стане пред адвокат – упълномощен, а ако няма такъв – служебен. В момента той е обвиняем задочно. Дали ще иска да бъде съден по съкратена процедура, което би го спасило от доживотен затвор, ще зависи от това дали ще се признае за виновен и по двете обвинения, когато делото започне по същество в Русенския окръжен съд.

Виктория беше убита на 6 октомври т.г. на крайречната алея в Русе. Германската полиция залови Красимиров на 9 октомври, след като бе издадена европейска заповед за неговия арест от българската прокуратура. Той беше арестуван в дома на майка му в гр. Щаде.