Гешев иска публичен дебат с Христо Иванов и с правосъдния министър

0

Главният прокурор Иван Гешев предизвиква на публичен дебат съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов и правосъдния министър Надежда Йорданова. Поводът е закриването на спецсъда и прокуратурата. Такъв законопроект вече бе приет на първо четене в парламента. Гешев, който бе шеф на спецпрокуратурата преди да стане главен прокурор, твърди, че това е най-лошият закон, излизал някога от правосъдното министерство.

Главният прокурор предлага дебатът да стане в удобно за двамата време, но само не и в четвъртък. Тогава са заседанията на пленума на Висшия съдебен съвет, който трябва да разгледа искането за отстраняването му от поста, внесено от Йорданова.

Според Гешев чрез публичния дебат обществото може да добие реална представа за предлаганото закриването на специализираните съд и прокуратура. Той твърди, че не е имало достатъчно време за обсъждането на тази идея, макар тя да е в дневния ред на партиите от управляващата коалиция от поне година.

„Г-н Гешев мога да го посъветвам да си подаде оставката и да се яви на избори. Иван Гешев се опитва да прави пиар, той отдавна се занимава с параполитическа дейност, т.е. държи се повече като политик, държи политически речи, което е поредното доказателство, че не му е работата там“, заяви в отговор Христо Иванов.

Най-добрата агенция за подбор на персонал