Гешев иска закон за лобизма заради адвокати на обвиняеми

0

България има нужда от закон за лобизма, обяви главният прокурор Иван Гешев. Според него това се налагало, защото в момента било законно адвокат на обвиняем да стане депутат и да предложи закон за закриване на институцията, която съди или разследва същия обвиняем.

„Това е законно, но дали е морално трябва да си отговорят българските граждани. В много държави в ЕС това не може да се случи, да не кажа в почти всичките“, заяви Гешев.

Извън това главният прокурор по традиция не даде никаква информация по друг актуални теми. Той не заяви, че не знае дали националната следствена служба е изготвила доклад за проверката за данъчни престъпления срещу шефа на НАП Румен Спецов. Нито пък каза на какъв етап е работата по разследването за показаното убийство, извършено в София в сряда.

Гешев не каза и дали има данни за престъпление заради забавянето в операцията по изтегляне на заседналия край Камен бряг товарен кораб.

Той непрекъснато повтаря, че главният прокурор бе бил ръководител на обикновените обвинители и не можел да знае какви решения вземат те.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили