Гимназията по туризъм в Русе отбеляза патронния си празник

0

С празнична програма в Канев център, подготвена и изпълнена изцяло от възпитаници на училището, Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ в Русе отбеляза своя патронен празник и 73 години от основаването на училището.

По традиция тя включваше много песни и танци, а също и представянето на няколко пиеси, чиято драматизация бе на настоящи ученици от училището. По време на церемонията бяха наградени заслужили ученици, победители в местни и национални състезания, а в празничната програма възпитаниците на професионалната  гимназия показаха своите разнообразни таланти.

Сред гостите на събитието бяха областният управител Георги Георгиев и заместник-кметът на Община Русе Енчо Енчев, което пожелаха на учителите да бъдат все така всеотдайни и да мотивират своите възпитаници.

Към момента в русенската професионална гимназия по туризъм се обучават над 500 ученици в общо 20 паралелки от 8 до 12 клас. Възпитаниците на училището редовно участват в редица регионални и национални състезания и конкурси както по специализираните предмети, по които се обучават, така и в сферата на спорта. Те винаги са сред призьорите. Днес в училището, в което през тази година отбелязва 73 години от създаването си, учениците могат да избират да се обучават в редица съвременни специалности. Сред тях са „Кетъринг“, „Организация на хотелиерството“, „Организация на туризма и свободното време“, както и „Производство на кулинарни изделия и напитки“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук