Глад за кадри в Спешна помощ

1
Подът на кметството в Хърсово

Това стана ясно по време на среща на ръководството на лечебното заведение с областния управител Венцислав Калчев. Други проблеми са необходимостта от ремонт на основната сграда и нуждата от съвременна апаратура.

В момента болницата е включена в няколко проекта на Министерството на здравеопазването, но заради промени в нормативната база и изискванията на ЕС се е наложило болницата сама да дофинансира голяма част от дейностите. Това обаче не е проблем само за русенското лечебно заведение, но и за останалите 13 болници включени в проекта. Болницата планира закупуването на нова техника, която се изисква за осъществяване на работа по различните клинични пътеки. Една от амбициозните идеи на ръководството е създаването на кабинет по невропсихология, който да обслужва болните с мозъчни инсулти, с Алцхаймер и др. заболявания. За  проектът на здравното заведение за разкриване на инвитро център пък са нужни средства в размер на над 300 хил. лв. и обучени кадри.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. !3 години не стигнаха на мнозинството от българските журналисти за да разберат една много проста истина – Спешно отделение към болница Русе, за което очевидно става дума няма нищо общо със СПЕШНА ПОМОЩ! Спешна помощ означава Центъра за спешна медицинска област -Русе и се представя от 11 линейки /и персонола им/, които обслужват Русенска област, подчинена е пряко на Мин.на Здравеопазването и се финансира директно от него. Спешно отделение е едно от много отделения на болницата, подчинено е на Директора на болница Русе, русенската болница, мисля че беше 51% държавна и 49% общинска собственост. Няма никаква организационна и др.връзка /освен че най-тежко болните пациенти на Спешна помощ,които се нуждаят от болнично лечение, попадат в Спешно отделение/. Смешно и непрофесионално е да се правят грешки в имената на двете организации. Както е и смешно да се нарича персонала на Спешна помощ ПАРАМЕДИЦИ /в статията за жената починала от токов удар/ – парамедици означава не медицина, а нещо около медицината /както паранормално явление, нещо около нормалното/, защото образованието на парамедиците е много по-слабо от това на медиците. В Спешна помощ за сега работят само лекари, фелдшери, мед.сестри и шофьори-мед.спасители. В Благоевград има курсове за парамедици, но първите от тях още не са завършили. Явно журналиста, който пише тези статии повече гледа филми /западни/, отколкото да говори с хората. Освен това имаше и поне 4 фактически грешки в информацията за сина намушкал майка си. Към журналиста: Моля, няма за какво да ми благодарите за безплатния урок. Дано да е хванал дикиш

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук