Гласуваха вота на недоверие – Борисов остава

0
242
Снимка: Канал 3

Днес депутатите гласуваха четвъртият вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов. Резултатът – ГЕРБ остава на власт. За събарянето им гласуваха 102 депутати от БСП и ДПС. Против бяха 124 – от ГЕРБ, Обединени патриоти, както и независимите. Девет гласа бяха „въздържал се“ и те бяха дадени от депутатите от „Воля“.

Този път вотът беше на тема „Провал в политиката по околната среда и водите“. За да бъде успешен, той трябваше да бъде подкрепен от 121 народни представители.

От БСП мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна опасност това число да расте.

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова определи гласуването като „фиаско“: „Това беше предизвестен финал, защото самите вие не вярвахте, че ще успеете. Сценарият ви беше слаб, реализацията лоша. Дори слайдшоуто ви не беше впечатляващо. Основната ви цел беше да извлечете политически дивидент от кризата в Перник, отново заслепени от тясно партийни интереси и лидерски амбиции, не успяхте да убедите хората, че предлагате алтернатива“.

Предишните три гласувания за вот на недоверие бяха по темите за корупцията, здравеопазването и сигурността.