Гледаме „Дунав“ в Разград, д-р Симеонов подава оставка

0
Дунав 2010

d-r_simeon_simeonov08Това каза президентът на клуба д-р Симеон Симеонов. Причината е, че Градският стадион в Русе не отговаря на изискванията на футболната централа за условия на мачове от „А“-група – терен, осветление и т.н., и практически няма никаква възможност да бъде приведен в съответствие с тях до началото на новото първенство. Това, по думите му, ще струва не по-малко от 1,2 млн. лв. От името на клуба д-р Симеонов е направил молба за известен гратисен период – като на нов участник поне до средата на есента на отбора да бъде разрешено на играе в Русе, но по думите му, вероятността тя да бъде удовлетворена е минимална. Подкрепа за това са му обещали едва от три клуба. Отделно, дори и необходимите за ремонта средства да бъдат осигурени още в следващите дни, процедурата по обществените поръчки ще отнеме изключително много време.

„Дунав“ запазва почти изцяло състава, с който след четвъртвековно отсъствие се завърна във футболния елит, каза още д-р Симеонов. Преподписани са договорите с по-голямата част от футболистите, остава параф под контрактите са поставят 4-5 от състезателите. Естествено, ще има и попълнения, но поне засега клубният президент отказа да назове конкретни имена. Проблем е, че трябва да се намери и треньор с „про“-лиценз, който да бъде „официалното лице“ на тима, а на практика отборът ще продължава да се ръководи от досегашния наставник Веселин Великов.

„На предстоящото на 9 юни Общо събрание на клуба ще подам оставка като президент“, каза още д-р Симеонов. Причините, по думите му, са че клубът преминава „на друго управленско и организационно ниво“.

„Досега при нас нямаше изпълнителен, административен, технически и прочие директори, и смея да твърдя, че това е една от причините, не само да оцелеем, но и да изпълним желанието на русенци за завръщане в елитната група, държеше се сметка за всяка изразходвана стотинка. Сега обаче ситуацията е друга“, мотивира решението си д-р Симеонов и допълни, че ще остане член на Общото събрание и ще продължи да работи и помага според възможностите си. „Дали аз ще съм начело на клуба, или някой друг, важното е да запазим постигнатото. По-добре е дойде ново лице, аз съм лекар, това ми е професията и призванието“, категоричен бе д-р Симеонов.

plamen_stoilov33„До дни започваме най-належащите ремонти на стадиона“, коментира в тази връзка кметът Пламен Стоилов. Това са тоалетните на стадиона, сектора за гости и отделянето на съблекалнята за гостуващия тим, така че да няма общи допирни точки с тази на домакините. Това, по думите му, ще бъде направено до началото на първенството, което най-вероятно ще бъде в края на юли. Стоилов изрази и личното си съжаление, че „Дунав“ няма да може да играе на Градския стадион, но след като „десетилетия базата не е била поддържана, такава е реалността“. Той изрази надежда, че Министерството на спорта ще отпусне необходимите средства за реконструкция на терена и за изграждане на осветление, така, както в други години е подпомагало новите членове на „А“-група. Изграждането им обаче ще отнеме много време, макар според експертите, по една или друга причина, мачовете на осветление привличат двойно по-малко зрители, отколкото тези, които се играят през деня.