Глобиха проститутка, не се занимавала с общественополезен труд

0
проститутка

19-годишна русенка отнесе глоба в размер на 1000 лв.,, съобщиха от Районния съд в Русе.

Санкцията на Й. Ф. е за това, че като пълнолетно работоспособно лице продължително време не се занимавала с общественополезен труд и получавала нетрудови доходи по неморален начин – чрез проституция

Районен съд – Русе призна за виновна 19-годишната Й. Ф. в това, че като пълнолетно работоспособно лице продължително време не се занимавала с общественополезен труд и получавала нетрудови доходи по неморален начин – чрез проституция и й наложи административно наказание глоба в размер на 1000 лв.

Няколко месеца Й.Ф. се подвизавала по пътя Русе-Варна, където предоставяла сексуални услуги на водачите на преминаващите пътни превозни средства срещу съответно заплащане. Въпреки направените протоколи за полицейско предупреждение, писмени разпореждания, актове за установяване на административно нарушение и наказателни постановления тя продължила дейността си, заради което била изправена пред Темида.

Тъй като Й. Ф. е пълнолетна и неосъждана, от деянието не са настъпили имуществени вреди, и са налице всички останали предпоставки на чл.78а от НК, Районен съд – Русе я освободил от наказателна отговорност и й наложи административно наказание глоба в размер на 1000 лв.

Решението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – гр. Русе.