Голи колоездачи заляха Мексико сити

0

Във велошествието, което премина по централните булеварди на мексиканската столица, се включиха няколкостотин души.  Дрескодът им е „толкова голи, колкото сте смели“ и чрез оскъдицата на дрехи се цели демонстрирането на визия за по-чист и приятен за хората свят а мотото на протеста „Слез от колата, качи се на велосипед“.

World_Naked_Bike_Ride02Някои от участниците в необичайния велопротест преминаха през града напълно голи, други предпочетоха да останат по бельо или да изрисуват телата си с бои.

Колоездачите провеждат подобно шествие за осми пореден път с искане за повече права и толерантност от страна на шофьорите. Полицията не предприе никакви действия, за да спре шествието, дори осигури безопасното преминаване на колоездачите през града.

Протестът е в рамките на появилата се в Канада през 2004 г. инициатива World Naked Bike Ride(WNBR) и се провежда в Мексико сити от 2006 г. Участниците в него се събират в израз на стремежа към по-голямо участие в градския транспорт на превозни средства, задвижвани само от човешка сила. Повечето са велосипедисти, но не липсват скейтбордисти и кънкьори.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук