Голямо количество дрога, оръжие и боеприпаси открити при спецоперация в Русе

0
Снимки: ОД МВР - Разград

Голямо количество дрога, оръжие и боеприпаси са открити в Русе при мащабна оперативна реализация на криминалисти от ОДМВР-Разград, осъществена при процесуално-следствени действия на територията на четири дирекции – ОДМВР-Разград, ОДМВР-Варна, ОДМВР-Русе и ОДМВР-Силистра.

Задържани са двама криминално проявени и осъждани мъже – 54-годишен разградчанин и две години по-млад от него мъж от Исперих.

В хода на проведените процесуално следствени действия в Русе, в имот на 52-годишния от мъжете са открити и иззети пакетирани в полиетиленови пликове хапчета с формата на череп в жълт и зелен цвят с общо тегло 1235 грама, реагиращи положително на метаамфетамин;  60 000 лв; 4635 долара; 1540 евро; 5 монети от жълт метал; два предмета от бял метал с неправилна форма; предмет с островърха форма, приличащ на острие на копие, с дължина 40 см и военна димка.

При претърсвания на други адреси, също в Русе,  са намерени и иззети 1606 броя боеприпаси с различен калибър, късо нарезно оръжие, дълго гладкоцевно оръжие, 3 револвера, газов пистолет и метална кутия с барут.

В частен имот в Разград, обитаван от 54-годишния от мъжете, са иззети два пистолета със заличени серийни номера и 28 боеприпаса за тях. При претърсванията на два адреса във Варна и един в силистренското село Цар Самуил не са установени забранени от закона вещества и предмети.

54-годишният разградчанин е задържан в сградата на РУ-Разград, а съучастникът му – в РУ-Исперих. Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук