стоки с лого на защитени търговски марки

Голямо количество стоки с лого на защитени търговски марки иззети от магазини в Русе

Автор:
7 дек. , 2017  

Голямо количество стоки с лого на защитени търговски марки иззети от магазинната мрежа в Русе при специализирана полицейска операция.

Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Русе. Акцията е била осъществена на 5 декември от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Русе във връзка с нелегално разпространение в търговската мрежа на стоки, обект на изключителното право на известни търговски марки, без съгласието на правопритежателите. В хода на операцията са проверени различни търговски обекти, при което е установено голямо количество стоки –  часовници и конфекция, брандирани с различни, известни търговски марки. Артикулите са били нелегално разпространявани от търговците, без нужните документи за произход и без съгласието на носителите на изключителното право. Според експертите, иззетото количество стоки, при спазване на закона, би достигнало обща стойност над 860 000 лева.

Установените нарушения на закона са документирани от органите на разследването в ОДМВР – Русе, като са образувани 4 досъдебни производства. Дознанията са за престъпление по чл.172б от НК и се водят под наблюдението на Русенска районна прокуратура.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.