Голямото чистене

0

Това съобщи БиТиВи. Причините са различни, но най-честото обяснение е, че се прави оптимизация на работата във ведомството. В същото време обаче в почти всички министерства има конкурси за освободените или реформирани позиции, на някои места даже са отворени повече бройки за запълване.

Най-много – над 130, са освободените от МВР. По-голямата част от тях са пенсионирани, а във ведомството има голямо текучество и през предишните месеци.

По над 30 служители са освободени от Спортното и здравното министерство. В здравното ведомство бе приет нов устройствен правилник с оптимизация на администрацията, в резултат от там си тръгнаха служители с 20-годишен стаж, някои от тях щели да си търсят правата в съда.

В екоминистерството бяха освободени всички шефове на Регионални инспекции по околната среда и водите, на природните паркове и на басейновите дирекции – или общо 30 души от Министерството на околната среда и водите.

По 25-ма служители са освободени от Регионалното и правосъдното министерство, между 10 и 20 в земеделието и храните, икономиката, отбраната и финансите. Единствено в МВнР и Министерството на културата засега няма освободени служители.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук