Goodyear подарява по 10 гуми на работниците вместо пари

0
127
Goodyear подарява по 10 гуми на работниците вместо пари

Goodyear Tire & Rubber Co. ще компенсира всичките си работници във Венецуела с по 10 броя гуми.

В свое изявление, цитирано от Reuters, компанията заявява, че прекратява дейността си във Венецуела поради тежките икономически условия в страната и санкциите, наложени от САЩ спрямо социалистическия режим на Николас Мадуро.

Търсенето на потребителски стоки в страната спадна силно през последните месеци, а фирмите не могат да внасят суровини за производството си. Това кара редица чуждестранни компании да предприемат действия по редуциране на производствените си мощности или да се изтеглят от Венецуела.

По закон, при прекратяване на дейността фирмата е длъжна да компенсира служителите си. Goodyear е решила да изпълни това си задължение, раздавайки на всеки свой служител по 10 автомобилни гуми, стойността на които е много висока поради хроничния им недостиг.

Припомняме, че по различни данни инфлацията през 2018 година се очаква да достигне над 1 милион процента, а през 2019 – над 10 милиона процента!

Въпреки усилията на властите да се справят с икономическата катастрофа, минималната работна заплата във Венецуела е едва 10 долара, а по магазините трудно се намират дори стоки от първа необходимост.