Град в Израел обяви край на пандемията

0

Малкият град Кириат Ярим в Израел обяви край на пандемията от коронавирус, съобщава БНР. Там ще отпаднат всички ограничения, свързани с локдауна и ще бъдат разрешение отново масови ритуали като сватби и молитви. Всички, подлежащи на ваксина сред 12-хилядното население, вече са получили втора доза от имунизациите. Освен това по време на втората вълна на пандемията местната власт активно е тествала всички и е успяла да бързо да изолира заразените. Преди това селището е имало един от най-високите проценти на заболели.

„От началото на епидемията решехме, че кметството не трябва да бъде само наблюдател, а активен участник в борбата с пандемията. Постигнахме успехи, с каквито дори държавата ни не може да се похвали. Когато разбрахме, че има много заразени от вируса, направихме свой локдаун. Ние се познаваме и нямаше как някой да не спазва мерките. Преди да станем първият град в света, преодолял пандемията, сме първото селище в Израел, което за един ден успя да направи тестове за Covid-19 на всичките си 12 хиляди жители. Открихме безсимптомните носители на заболяването и ги изолирахме. За по-малко от месец успяхме да ваксинираме всички, които подлежат на имунизация. Като местна власт сме отговорни за здравото състояние на нашите жители, а болничните каси са само изпълнителите“, разказва кметът Ицхак Равиц.

Той допълва, че в първите дни на ваксинирането много хора са изявили желание да се имунизират. По-трудно е било в крайния етап.

„Те или се страхуваха от ваксината, притеснявайки се, че е слабо проучена и може да има странични ефекти, или се бяха поддали на слухове за някаква световна конспирация. Наложи се за разговаряме с всекиго поотделно, но никого не сме насилвали. Използвахме много аргументи в подкрепа на ваксиниране“, разказва Равиц.

Най-добрата агенция за подбор на персонал