„Градче на знанието“ израства в центъра на Русе

0
628
„Градче на знанието“

„Градче на знанието“ ще бъде „построено“ в центъра на Русе. Това ще стане утре, 11 май, началото е в 11 часа.

В „построяването“ на градчето ще се включат деца, родители и педагози от 19 детски градини в Община Русе. Идеята е науката да бъде представена през детските очи с научни центрове, лаборатории и арт-ателиета. Градчето на знаещите ще разказва за най-новите научни теории в тематичните области и ще учи посетителите на различни полезни приложения от тези продукти в ежедневието. Малките светила на науката ще поставят акцент върху здравословните параметри и опазването на околната среда.

Във всеки център ще бъдат представени анимирани презентации и видео-спотове, изработени в детските градини с участието на педагози и деца. В пет големи шатри ще бъдат разположени:

Научен център “Кафе”

Научен център “Вода”

Научен център “Шоколад”

Научен център “Сода”

Научен център “Брашно и сол”

Всеки от тях ще има обособени зони за научна работа, лаборатория, зона за новини и информация, зона за посетители, работилница и изложба.

Инициативата е част от проект “Удивителният свят на знаещите-6 годишни в Русе”, която се реализира от Детска градина „Снежанка“ по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.