графика

Графикът за приема и картите с районите на училищата вече са в интернет

Автор:
13 апр. , 2018  

Правилата и графикът за електронен прием в първи клас в общинските училища вече са достъпни в интернет, съобщиха от Община Русе.

Публикувани са и картите с районите, от които учебните заведения ще приемат ученици. Предстои активиране на платформата, от която родителите ще подават своите заявления. Съгласно публикувания график, електронният прием на заявления ще започне на 25 май, петък. От тази дата родителите ще могат регистрират, редактират или отказват своите заявления за прием. Заявления ще могат да се подават до нула часа на 31 май. Класирането ще бъде обявено в 17 часа на 5 юни, вторник, а от 9 часа сутринта на следващия ден ще започне записването на първолаците в съответното училище. Крайният срок за записване е 17 часа на 8 юни, петък.

Свободните места за второ класиране ще бъдат обявени на 11 юни, от 12 до 14 юни родителите ще могат да подават заявления за него. Резултатите от него ще бъдат обявени на следващия ден.

Местата за евентуално трето класиране ще бъдат обявени на 20 юни, а само на следващия ден – 21 юни, родителите ще могат да подават заявления.

Графика и картите с районите на общинските училища можете да видите ТУК.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.