Гражданско неподчинение при затваряне: Заведенията отвръщат на удара

0

Гражданско неподчинение и протести, ако остане локалния принцип на затваряне на браншовете. За това предупреждават от бизнеса.  Сдружението на заведенията  иска или пълен локдаун, за да могат да се възползват от мерките или всичко да остане отворено. А собственици по места предупреждават, че няма да спрат да работят, дори ако са заплашени със затвор.

„Не, няма да затворя, може да дойдат да ме вкарат в затвора, но аз от тук няма да си тръгна по собствено желание. Аз вече изгубих всичко! Трябваше да оставя хората на улицата, взех няколко заема, напълних кредитните карти, повече няма накъде“, разказа Росица Коцева, която е управител на ресторант.

Сред най-големите притеснения на бизнеса са, че при т.нар. „локално затваряне“ те няма да получат компенсации.

„Това вече е срещу нас, как да кажа… геноцид. Тъкмо ни отвориха, тъкмо нещата започнаха да стават по-добре, хората се престрашиха да излизат“, каза управителят на ресторант Деница Атанасова.

Фитнесите също са категорични, че поредно затваряне ще е последната капка, която ще е прелее чашата на търпението.

„Аз лично смятам, че това ще се отрази много зле на нашия бизнес, понеже нещата изобщо е са както преди. Залата е празна… може да се каже, че работим на 20% спрямо преди. Мисля, че ще стане още по-зле, ако затворят за още време“, обясни управителят на фитнес зала Венцислав Генов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили