Green Rock Fest завладява Русе

0

14-ото издание на Green Rock Fest започва в Русе тази вечер. Старт на проявата ще дадат  младежките групи „Абстракт“ от Тутракан, „Imbecile“ от София, русенските „Slipstream“ и „Fizzy Grapes“. Специалният гост – обичаната българска група „Фактор“ ще завърши концерта.

Втората вечер ще бъде открита от тийн бандата Графит от Силистра, ръководена от рок музиканта Иван Неделчев. Следва изявата на двете новосъздадени групи в рамките на проекта „Green Rock Fest Incubator“, който беше подкрепен от Национален фонд „Култура“. Идеята на тази инициатива е да се съберат младежи от цяла България и след селекция да се оформят 2 рок групи.

В началото на месец май 2022 година 12 таланти бяха избрани и започнаха работа. Те бяха напътствани от ментори посредством онлайн обучителна платформа и имаха възможността да се срещнат с популярни представители на рок жанра, които споделиха с тях опита си и им дадоха ценни съвети. Така се създадоха групите Unity и Distracted с представители от градовете Русе, София, Варна, Кюстендил, Нови пазар и Дупница. Те ще свирят за първи път на 11 септември на сцената на Green Rock Fest.

Фестивалът ще завърши с концерт на група Кикимора на световноизвестния китарист Николо Коцев, заедно със звездата Дуги Уайт, познат на рок феновете като вокал на „Рейнбоу“ и „Райзинг Форс“ на Ингви Малмстийн и настоящ фронтмен на американската хеви метъл група „Алкатраз“.

.Green Rock Fest е създаден през 2009 година с идея да даде шанс на младежки групи да споделят музиката си с широката публика, да намерят нови приятели и да свирят на една сцена с големи музиканти.

Събитието се осъществява по инициатива на сдружение „Грийн рок фест“ – град Русе с финансовата подкрепа на Община Русе, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и със съдействието на MG Travel, Witte Automotive, ВиК- Русе, „Експрес Сервиз“ ООД, „Мегахим“ АД, УМБАЛ „Медика“, Хускварна, „Е!етуъркс България“ ЕООД, „Престиж-92“ ЕООД, „Проксима-3“ ЕООД, „Скални материали“ АД, „Строител“ ООД, “Атанасов и Ко“ ООД,, Ротари клуб Русе, “Трифонов и синове“ ООД, „Party Group Entertainment, „Софтуерна компания“ ЕООД, Фондация „Фабрика за успешно бъдеще“ НУИ „Професор Веселин Стоянов“.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук