Гришо с чиста победа, класира се за III кръг в Мелбърн

0
1536

Григор Димитров се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис след победа над тайванеца Йен-Хсун Лу с 6-3, 6-3, 7-6 (13:11).

До този момент Димитров никога не беше успявал да стигне до тази фаза на турнира в Мелбърн. Двубоят премина изцяло под диктовката на капризите на природата. Най-напред мачът беше отложен заради сахарската жега над Мелбърн, а в третия сет беше прекъснат заради дъжд.

Григор започна много добре мача, като определено показа превъзходство над опонента си. Вторият сет обаче настъпи спад в играта му и Лу поведе 3-0. Българинът обаче успя да се мобилизира и да върне пробива, а малко след това да направи още един, като в крайна сметка взе сета с 6-3.

При 2:1 и 40:40 в третия сет мачът беше прекъснат заради дъжд. След подновяването на играта Гришо успя да пробие съперника си и поведе 3:1. Отново обаче последва срив в играта му, от който тайванецът не пропусна да се възползва и се стигна до тайбрек, който драматично българинът спечели 13:11.

Успехът осигури на Григор 90 точки за ранглистата и 75 хиляди долара от наградния фонд. В третия кръг негов съперник ще бъде победителят  между Милош Раонич и Виктор Ханеску.